AKTUELLT

DECEMBER 2023

22 december

Idag fredag 22 december blev det release släpp av bokomslaget och info texten till fjärde delen i serien LÄNGS VÄGEN DÖR VÄNSKAPEN, och då här blev det. 

VINDICTA, hämnden. Adrenalinpåslaget har suttit i honom sedan den jävla slampan lyckades undkomma med att i panik springa ut på slottsbacken, och där söka skydd hos högvakten. Planen han själv hade var ju att Carolina inte skulle komma ut därifrån levande. Utan att hon skulle hittas av någon morgonflanör som slumpmässigt skulle upptäcka henne under fredagsmorgonen på sin väg till julmarknaden i Gamla Stan. Att slampan hittats avklädd, våldtagen och strypt till döds i någon av gränderna runt stortorget.  Nu kan hon i stället redan ha hunnit berätta allt för Jonathan, att han stalkade henne där i gränderna under flera timmar. Vad hämnden från Jonathan nu kan tänkas ge för konsekvenser för honom, är en ovisshet som kraftfullt stör honom, för stunden.

Och redan nu idag kan du som har Storytel som streamingtjänst hämta ner ljudboken till din bokhylla, så att den finns där då den släpps den 1 juni 2024. Så klicka bara på titeln så kommer du dit direkt:   VINDICTA 

9 december

I fredags nåddes vi av ett fantastiskt glädjande mejl som trillade in på morgonkvisten. Att Stefan tilldelats ett stipendium i en konkurrens av 1.184 författare. Det här blev verkligen en glädjens dag till att fira!  

Titeln VINDICTA blir fritt översatt till svenska hämnden, och jag är oerhört laddad för att skriva nu. Det är bra för mig att gå in i en annan värld och då samtidigt skingra tankarna från det som händer i det verkliga livet, om så bara för några timmar om dagen. 

19 maj


Idag släpps trailern till PRODITUM, som jag hoppas på ska pocka till en nyfikenhet av dem som ser den till att lyssna på boken och då också övriga delar i serien. Här nedanför trailer framkommer alla som deltagit och medverkat i denna trailer, framför och bakom kameran.

Mars 2023


Genom FÖRFATTARCENTRUM,s förmedling av författare kan nu författarmöten bokas med mig. Läs mer om hur bokar detta: HÄR

8 JANUARI 2023

Idag den 8 januari 2023 skickades råmanuset till PRODITUM iväg till redaktören för en första redigeringsrunda. Jag känner mig grymt nöjd med manuset som jag jobbat med sedan den 9 juni 2022. Ett bokmanus som innehåller 108.614 ord. En kommande ljudbok som blir ca 12 tim 30 min.

Övriga delar i serien innehåller följande antal ord:

SUICIDIUM: 60.668 ord. = 7 tim 22 min.

THEMIS: 92.392 ORD. = 10 tim 58 min.

November 2022

Skrivandet på manus till tredje delen i serien Längs vägen dör vänskapen börjar gå mot sitt slut. Deadline för PRODITUM,s råmanus är den 15 december då redaktören börjar sin första redigering av två. Känner mig mer än grymt nöjd nu av det jag skrivit så här långt. Bollade med min förläggare häromdagen om mitt upplägg om att inleda med en kortare tillbaka blick in i Themis på typ 500 ord, innan man kastas in i de våldsamma händelserna som rivstartar tredje delen... 

Ska bli intressant att se vad som tycks om det upplägget som jag känner för är ett perfekt upplägg för storyn och för er lyssnare/läsare.

1 juni 2022

Release för THEMIS

se trailern här nedan

14 maj 2022

Fredde Granberg kommer med en videohälsning direkt från studion där han läser in THEMIS, och han bjuder på ett lite smakprov ur boken.

12 april 2022

Tisdag 12 april 2022 skickade jag det färdiga manuset av THEMIS till förlaget, så nu får min förläggare och redaktionen där en spännande läsning och därefter sätter produktionen av de två digitala utgåvorna, e–bok och ljudbok fart. Release är den 1 juni 2022. Dagen då böckerna finns på samtliga plattformar där digitala böcker finns att tillgå.

E-bok omslag

Ljudboks omslag

24 mars år 2022

Redan nu idag den 24 mars 2022 kan du med abonnemang hos streamingstjänsten STORYTEL lägga in min ljudbok THEMIS i din bokhylla så att den finns där tillgänglig att lyssna på den 1 juni då releasen sker. Inom kort kommer även denna möjlighet för er med abonnemang hos streamingstjänsten BookBeat.


Direkt till

STORYTEL& THEMIS

(eller klicka på bilden här nedan)

16 mars år 2022

Två stycken okej är nu givna från mig och min förläggare gällande omslaget till boken THEMIS, som är andra delen i serien Längs vägen dör vänskapen. Fram och baksidan. Den som ska locka lyssnare till att ta sig an ljudboken.

2022

25 november år 2021

Invald som medlem i SVERIGES FÖRFATTARFÖRBUND

För mig är det här riktigt stort, att bli fullvärdig medlem i SVERIGES FÖRFATTARFÖRBUND. Att styrelsen beslutat, efter att de läst och granskat mina böcker Kattstryparen rum 419 och SUICIDIUM, att invälja mig till fullvärdig medlem. Jag är grymt stolt, glad och oerhört tacksam över detta kvitto på att jag ÄR en författare på riktigt! 

TALBOK

Så fantastiskt roligt att Kattstryparen nu är tillgänglig för så många fler och finns nu utgiven i följande fem format: Inbunden, Storpocket, E-bok, Ljudbok och Talbok

Det kom ett fantastiskt mejl till mig den 23 augusti 2021 som löd så här:

Hej!
Din bok Kattstryparen, rum 419, utgiven på EAST förlag 2021, har blivit efterfrågad av personer med läsnedsättning som inte kan läsa tryckt text. ALIS (Administration av litterära rättigheter i Sverige) har därför glädjen att meddela att MTM (Myndigheten för tillgängliga medier) har gjort denna bok tillgänglig. Mer information om boken hittar du på www.legimus.se.

Vad är en talbok?

En talbok är inte detsamma som en ljudbok. Talböcker produceras i enlighet med §17 i lagen om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk. Upphovsrättslagen medger att MTM gör framställningen utan att på förhand meddela upphovspersonen. MTM har regeringens uppdrag att se till att personer med läsnedsättning får tillgång till de böcker de behöver på det sätt som passar dem. Detta sker i samverkan med landets bibliotek. MTMs bibliotek www.legimus.se innehåller talböcker, punktskriftsböcker och e-textböcker.

19 juni 2021, SUICIDIUM på förstaplatsen på LISTAN över TRENDANDE THRILLERS 

hos Sveriges största streamingstjänsten av ljudböcker Storytel.
11 dagar efter utgivning har SUICIDIUM två första platser 

17 juni 2021, SUICIDIUM på förstaplatsen på TOPPLISTAN 

hos Sveriges största streamingstjänsten av ljudböcker Storytel,
nio dagar efter utgivning.

TRAILER

Citat av omdömen skrivna av ljudboks lyssnare efter deras upplevelser av SUICIDIUM

Bokomslag

klart 21 maj 2021 

2021

Inläsare


Nu kan jag med stor, glädje, stolthet och tacksamhet berätta att inläsare till hela serien Längs vägen dör vänskapen är Fredde Granberg.

Jag är övertygad om att hans inläsning av mina ord och storyn kommer fängsla många av er lyssnare under hela serien. 

Första delen med titeln SUICIDIUM släpp i juni 2021

Digitala framgångar!

Råmanuset till SUICIDIUM är nu klart och ska nu redigeras på papper och därefter skickas till min redaktör Henrik gör genomgång. Utgivning är planerad till sommaren 2021 ges ut som ljudbok och e-bok.

ÅRETS BÄSTA LJUDBOK

KATTSTRYPAREN Rum 419 blev utsedd till 2020 års bästa ljudbok av LJUDBOKSBLOGGEN.COM.

74 ljudböcker var nominerade till tio i topp listan. Där min bok utsågs enhälligt till årets bästa ljudbok år 2020. Flera storheter inom bokvärlden finns på listan. KEPLER, ROSLUND, BUTHLER & GRIMWALKER, JERIDI mfl.

Du läser hela listam med motiveringar och recensioner av böckerna HÄRDECEMBER MÅNADS FÖRFATTARE

December månad är jag utsedd till månadens författare hos en av Sveriges absolut vassaste bokbloggare.LJUDBOKEN passerar nu drygt över 20 000 lyssningar i början av kvartal Q4

17 000 unika lyssningar under kvartal Q3 

Ljudboken går långt över mina förväntningar! E-boken har fantastiska 673 fulla nedladdningar!

KADABRA Förlag kom med en förfrågan om ett intresse fanns för mig att boken HJÄRNVILJA en fajt mot Strokedjävulen, som getts ut i printade format år 2014, ges ut i digitala format. E-bok och Ljudbok, där ljudboken inläses av mig. Mitt svar blev ett rungande ja! 

Så produktion av digitala utgivningen sker vart efter tiden finns för det, vi jobbar inte efter en deadline! Det blir helt enkelt ett fritids projekt

Magnus som har rättigheterna till filmatiseringen av KATTSTRYPAREN, han har bestämt sig för att filmatiseringen av boken ska presenteras som en tv-serie i 6- 8 avsnitt. Därför kontaktade han mig för hjälp med att ta fram nytt material /scener som inte togs med i boken, scener som han vill ha med i filmaterialets story. Vilket jag har tackat ja till att göra. Jag sitter på 2/3 av material som inte finns med i boken. Pilot film är det som tas fram först och främst, filmen som ska sälja in materialet till filmbolagen som därefter satsar på den färdiga produktionen.

Till min stora glädje fick jag nu i oktober 2020 beskedet av digitala förlaget KADABRA att de vill satsa fullt ut på att ta min bok KATTSTRYPAREN Rum 419 ut i världen som e-bok till de engelskspråkiga länderna såsom USA, STORBRITANNIEN, AUSTRALIEN etc. 

Så efter nyåret 2020/2021 skriver jag om manuset till att anpassas till att på bästa sätt kunna översättas. Helt fantastiskt inspirerande!

Årets bok i Sverige år 2020 blev boken som slog KATTSTRYPAREN Rum 419. Alltså den enda boken som under månaden juli blev den som slog min bok över mest lyssnade ljudböcker. Framgångarna för USA:s bästsäljare år 2019 NÄR KRÄFTORNA SJUNGER går vidare och stort grattis till den! Vilket gör att min boks framgång är otroligt stort för mig! 

Sedan i slutet av augusti jobbar jag för fullt med manus till del 1 i true crime serien Längs Vägen Dör Vänskapen. Titeln är: SUICIDIUM Se gärna trailern.

Kattstryparen blev den näst mest lyssnade ljudböcker under Juli månad 2020. Endast slagen av Där Kräftorna Sjunger som är den mest sålda boken i USA under år 2019.

En stor framgång för Kattstryparen och mig som författare att med den absolut första utgåvan av ljudbok att bli Sveriges mest lyssnade författare under månaden där absolut flest lysningar sker! Riktigt mäktigt! Stort tack till Stefan Sauk och ljudboksförlaget Kadabra.

HEM