BLOGG

av och med

Stefan Di-Omnia

Välkommen till min blogg FÖRFATTARliv, här kommer mycket handla om  ämnet TRUE and CRIME. Där sanningen är prio nummer 1 och brottsligheten är det som kommer därefter. Ämnen som ligger mig varmt om hjärtat som person, men också i mitt yrke som författare. 

Här där sanningen oftast är RAK &BRUTAL

Inläggen kommer i löpande ordning, nyast överst och resterande efter det!

HÄR visas ALLTID  DET senaste klippet

Bloggen börjar här och nu...

Tisdag 2 juli 2024

vinnaren är....
 

Ett stort GRATTIS till bokbloggaren Anna F till vinsten!

Utlottningen av en SAMSUNG GALAXY Tab S9 till en av testlyssnarna till min bok VINDICTA gick till bokbloggare Anna F. Ett stort grattis till dig Anna, hoppas att du får en bra användning av plattan. 

Tack snälla för ditt åtagande och recension, samt betygsättning av boken och spridning av den på dina plattformar. Samt ett stort tack till alla övriga fjorton testlyssnare.

       Over and out

/ Stefan


Torsdag 6 juni 2024

NATIONENS DAG...
 

Det blev en go-fika hos Jolla Chokladmakarna  i Vänneberga bro

Idag på självaste nationaldagen blev det en tur med Maggan mot Söderköping och Jolla Choklad i Vänneberga längs med Göta Kanal. Alltid lika trevligt mottagande av Gebro, Jolla och familjen. För mig blev det deras egen tillverkade glass, en kula lakrits smak, och en kula hallon med vit choklad GRYMT gott. Maggan ville inte vara med på bild men hon finns där till vänster utanför bild, med sin bunke av glass och kaffekopp. 

Jag kan med varmt hjärta rekommendera ett besök hos Jolla om du vill ha kvalitet på det du betalar för, smakar det så kostar det. Men fasiken så gott de är!

       Over and out

/ Stefan


Onsdag 5 juni 2024

VINDICTA FÅR IDAG följande topp betyg

Boken: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+

Uppläsaren:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+
 

En recension av bokbloggaren "Cias_bookshelf"

 VINDICTA
Skrämmande & Spännande!
 
Jag fick förmånen att förhandslyssna på boken Vindicta med fantastiska Fredde Granberg som uppläsare!
Hela serien är en true crime med gedigen research bakom, den är läskig, trovärdig och otroligt spännande och jag sitter som på nålar. Carl-Magnus ger mig rysningar i hela kroppen 😱
 
Att det är en otroligt bra och spännande story finns inga tvivel på och jag sitter spänd av att lyssna på boken där Fredde är fantastisk på att gestalta dom olika karaktärerna.
 
Boken är välskriven och lättlyssnad och jag fastnar direkt i handlingen och har svårt att pausa. Miljöbeskrivningarna är målande och jag kan se allt framför mig.
 
Att hämnd kan leda till grymma handlingar som i boken/böckerna är en värld där man aldrig har varit och kan föreställa sig, men här är det verkligheten.
 
Boken slutar med en riktig cliffhanger och nu måste man vänta ett helt år på fortsättningen och det känns olidligt.
 
Har du inte lyssnat på den här serien så rekommenderar jag dig att verkligen göra det!
 
Boken: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+
Uppläsaren: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+       Over and out

/ Stefan


Söndag 2 juni 2024

Så här tycker mitt liv med böcker... 

VINDICTA , en recension av bokbloggaren "MITT LIV MED BÖCKER"

 Författare: Stefan Di – Omnia
Uppläsare: Fredde Granberg
 
Det var inte planen att hon skulle leva när han var färdig med henne. Men Carolina fintade honom och sprang ut på slottsbacken.
 
Det är snart jul och jul i Gamla Stan i Stockholm. Där skulle slampan ha hittats av någon förbipasserande. Nu måste han planera om i och med att slampan lyckades ta till flykten. Slampan som förstörde allt, när hon kom in i Jonathans liv. Förutan att komma på en ny plan för att röja Carolina ur vägen, måste han akta sig för allt och alla för hon har säkert berättat för Jonathan. Det som gör att Jonathan vill hämnas honom för att han har varit på Carolina.
Vem vinner eller vem försvinner?
 
Vindicta är fjärde delen i serien ”Längs vägen dör vänskapen.” En spänningsroman som du inte vill eller kan missa. Handlingen har en hög grad av spänning. Något att ta med på semestern, på stranden eller i hängmattan.Boken får 
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ av fem möjliga av mig.
 
Jag vill samtidigt TACKA författaren Stefan Di – Omnia, @books_by_stefandi_omnia. För att jag fick äran att vara en av testlyssnarna av din senaste bok!

"MITT LIV MED BÖCKER" Anna Aronsson       Over and out

/ Stefan


Lördag 1 juni 2024

Ett omdöme INKOM MED FOKUS PÅ MITT FÖRFATTARSKAP... 

Så här tycker testlysnaren Agnetha Mählquist, som lägger sitt fokus på mitt författarskap.


Jag har fått förhandslyssna på boken VINDICTA fjärde boken i true crime serien; Längs vägen dör vänskapen. Författaren Stefan Di-Omnia  skriver i en genre där verkliga brott skildras. Innehållet i VINDICTA visar att fortsatt gedigen research genomförts, då boken ger ytterligare fördjupad bild av livet som kriminell i brytningen 2005 - 2006.

Även en god inblick i rättsväsendets arbete ges. Kriminella skeenden främst i Stockholm beskrivs, så en värld där avsikt att förgöra den/de som står i vägen tydligt framträder.

Tidigare i serien fanns tre edsvurna vänner, nu finns två. De har ingen kontakt, vilket gör att  hämndlystnad är drivkraft hos en av dem med  syftet att ge igen för oförrätt/er han upplever. Offret han jagar försöker på alla sätt skydda sig och närstående då han förstår att liv är i fara…Kommer liv att fredas, kommer hämnaren att nå upprättelse, istället för att uppleva sig som maktlöst offer?

 Jag ger boken betyget ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ av fem då författaren objektivt, kunnigt och drivet berättar om vad hämnd som drivkraft kan leda till. Innehållet i VINDICTA visar att fortsatt gedigen research genomförts, då boken ger ytterligare fördjupad bild av  kriminalitetens värld.       Over and out

/ Stefan


Fredag 31 maj 2024

Ett andra omdöme kom även det med ett, topp betyg... 

ÄNTLIGEN!

Mickes läshörna är en av 14 stycken testlyssnare som har fått lyssna på ljudboken VINDICTA, och idag kom Mickes omdöme och betyg. Så här tycker han. 


Äntligen är den här: ”Vindicta”.

Den fjärde delen i serien ”Längs vägen dör vänskapen” av Stefan Di Omnia.

Jag fick förmånen att förhandslyssna på boken, som släpps nu den 1 juni.

 Samtidigt som jag njuter av storyn så leder slutet av boken till att jag får rysningar och nästan ont i kroppen av hur obehagliga vissa personer i berättelsen är.

Men samtidigt är ju boken så bra.

Så väldigt väldigt bra.

 Serien är en True Crime. Vilket gör det hela ännu läskigare.

Precis som i tidigare delar så fastnar man direkt i historien. Man fängslas av själva berättelsen och alla detaljer.

Samtidigt som man fortsatt får följa Jonathan och Carl-Magnus, så får man ta del av den undre världen i Stockholm i början av 2000-talet då det här utspelade sig. En kriminell och grym verklighet som de flesta av oss - tack o lov - aldrig kommer i kontakt med.

 

Boken avslutas med en riktig cliffhanger.

Det jobbigaste nu är ju att man måste vänta ett år till nästa del.

 

Ännu en fullträff av Stefan Di-Omnia.

Givetvis blir betyget 5 stjärnor av 5 möjliga.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 Uppläsare Fredde Granberg gör också ett kanonjobb då han lyfter fram den fantastiska storyn på ett trovärdigt sätt.

Även fast jag normalt mest läser böcker, och inte så ofta lyssnar på ljudböcker, så kändes det här ändå väldigt bra. Tiden flög fram. Nästan för snabbt.

Men det är väl ett gott betyg på en riktigt bra bok.

 Har du inte läst serien ännu, så tycker jag att du ska kasta sig över den nu.

Det är spännande, äkta, obehagligt, krypande, detaljerat, dramatiskt och… inte minst, fantastiskt bra skrivet/berättat.       Over and out

/ Stefan


Tisdag 28 maj 2024

Ett första omdöme med topp betyg... 

14 stycken testlyssnare har påbörjat att lyssna på ljudboken VINDICTA, idag inkom första omdömet och betyget från Mia Blomgren, och så här tycker Mia. 


Jag har haft fördelen att få vara testlyssnare på Vindicta #4 i Serien. När man läser eller lyssnar på böcker som blir flera i en serie så brukar det finnas "dipp" böcker dvs att det blir någon bok som man bara får kämpa sig igenom. Det kan jag inte säga att denna serie har. Alla böcker hittills är helt fängslande och håller samma spänning rätt igenom, man vill bara ha mer. Det låter lite konstigt när man säger det med tanke på att hela serien är verklighetsbaserad.

Stefan fortsätter att fängsla oss lyssnare/läsare med historien om dessa grabbars Vänskap. 

Vi läsare/lyssnare har kommit dom lite närmare nu i #4 men vi är ändå lika långt ifrån att förstå deras beslut. Eftersom det är en verklighetsbaserad serie så blir man lite frustrerad över hur i hälleflundra tänker dom? 

 Har ni ännu inte börjat lyssna på denna serie så rekommenderar jag er att genast börja lyssna för ni kommer inte att bli besvikna. 

 Fredde Granberg är det bästa valet av uppläsare av denna serie. Han gör så att handlingen följer Stefan Di-Omnias bok som handen i handsken. Han skiljer på karaktärer i boken och får handlingen att bara flyta på. Han är helt suverän och underbar. Han har en riktigt bra berättar röst. 

 Stefan Di-Omnia lämnar oss läsare/lyssnare åter igen i en Cliffhanger. Nu kommer längtan till 1 Juni -25 kännas lång igen.  Efter att fått äran att test lyssna på boken #4 så kommer jag att lyssna igen när den släpps den 1 Juni - 24.  


Mina betyg blir: 

5 av 5 möjliga för Boken 

5 av 5 möjliga för uppläsningen för Fredde Granberg. 

 


       Over and out

/ Stefan


Söndag 26 maj 2024

Den bästa av mammor fick jag... 

Under  mina femtionio år, så var denna dag helig för dig mamma, såsom den även var för mormor.

Dagen som mormor samlade ihop sina fem barn och alla barnbarn hemma i huset i Björknäs där vi alla umgicks. En tradition som dog ut i samband med mormors bortgång.

Mors dag var/är för dig mamma en dag större än födelsedagar, dagen man aldrig fick glömma bort ❤  och idag den 26 maj 2024 så mindes jag även denna mors dag, den första i mitt liv som jag fick byta ut traditionen till att ta mig till kyrkan, till minneslunden och där, sätta mig ner på en bänk, lämna tre somriga rosor och där minnas tiden då du alltid stod på balkongen uppe i Leksand och vinkade farväl när jag åkte därifrån hem till Norrköping.

Sedan 6 månader tillbaka, vinkar du inte mer, så nu är det minnet av dig under alla mina femtionio år som lever vidare i mitt hjärta ❤ och kommer så alltid att göra 🙏

Den bästa av mammor fick jag så ett stort tack till  dig älskade mamma för alla dessa år som ingen någonsin kan ta ifrån oss ❤ ❤ ❤ ❤  Minnen dör aldrig så länge vi låter oss fritt att minnas ❤ vilket jag alltid kommer att så göra, är att minnas dig.


       Over and out

/ Stefan


Onsdag 8 maj 2024

Sharif och hans vänner behöver våran hjälp NU! 

 www.empoweredchildministries.org


Efter en riktigt  tuff period i april för dom föräldralösa barnen och hemmet i Jinja  med oförutsägbara utgifter för akut sjukvård, mediciner  och annat då över trettiotalet barn insjuknade samtidigt, har det blivit oerhört tufft ekonomiskt. Med skenande kostnader som nu slår hårt emot den dagliga verksamheten nu i maj månad. Just nu finns inte pengar till att köpa mat och heller inte pengar till att betala hyran för hemmet där dom över femtio föräldralösa barnen fått ett hem. Dom som tidigare bodde på gatan. Så min förhoppning till alla er mina vänner, författarkollegor, svenskar och medmänniskor, det är ju så att vi alla som kan göra någonting tillsammans.

Gå in på hemmets  hemsida: empoweredchildministries.org för där finns mer information om hur vi tillsammans ekonomiskt kan stödja deras verksamhet.  Mitt hopp står till att vi i Sverige  kan visa på den medmänsklighet som vi har inom oss.

Tillsammans  Sverige 🇸🇪 kan vi hjälpa dessa barns  akuta problem. Jag vet att vi tillsammans kan så göra med att öppna upp våra hjärtan ❤ för barnen i Jinja, UGANDA 🙏 jag hoppas på just dig 🖐

Har du frågor så hör gärna av dig till mig på 0706-74 46 88 eller på mejlen stefandi-omnia@outlook.com

SE VIDEON MED SHARIF och hans VÄNNER här nedan

       Over and out

/ Stefan


Måndag 29 april 2024

samma sak vid denna tid nu i fyra år...

Idag skrev jag ännu en LATHUND till Fredde Granberg, fjärde året i följd...

Ännu en LATHUND gick iväg till Fredde inför hans inläsning av fjärde delen i serien i min true crime serie om dom tre vännerna. I lathunden presenterar jag nya karaktärer, deras egenskaper, och lite annat...
Fredde är så, lättsam att jobba med, han är så grymt bäst 👍👏👏👏👏👏 på fler än ett sätt 👍 Jag är oerhört tacksam för att ha Fredde i teamet runt mina böcker 🙏😀

       Over and out

/ Stefan

Måndag 15 april 2024

dags att sätta ihop årets testgrupp...

EN GRYMT HÄFTIG NYHET FÖR ÅRET TESTGRUPP ÄR?

Det börjar banne mig dra ihop sig för att plocka ihop årets TESTGRUPP inför fjärde delen i serien Längs vägen dör vänskapen: VINDICTA

En sammansättning av bokbloggare och läsare/lyssnare, kommer detta år att bjudas på en NYHET som jag idag nu på förmiddagen fick okej på från förlaget 🖐 😀 Gruppen kommer att få förhandslyssna på hela ljudboken under dagarna tio och därefter ge sitt personliga omdöme och betyg, efter att Fredde Granberg tagit dom med längs vägen i VINDICTA som fritt översatt betyder hämnden. 

Så inom kort kommer en intresse anmälan, till att ingå i årets testgrupp, läggas ut. Så håll koll i flödet på Instagram eller här på min blogg  FÖRFATTARliv där länken till intresseanmälan kommer att läggas ut fredagen den 26 april 2024.

BOOKs by Stefan Di-Omnia ✍

       Over and out

/ Stefan

Fredag 12 april 2024

BLAND DET BÄSTA MED ATT VARA FÖRFATTARE ...

Är absolut friheten...

Att kunna slänga på sig vad fan som helst och gå till jobbet utan att ens bry sig om vad andra ska tycka att det möjligen inte passar in, som författare kan jag vara den jag vill, eller inte vill. Allt är upp till mig hur jag vill trivas som den jag är utan en fasad av förljuget fejk, det ytliga har aldrig tilltalat mig. Där innanför är den verklighet som jag sätter högst upp i en bedömning av en människas verklighet, om vem personer är.  

 

      Over and out

/ Stefan

Torsdag 11 april 2024

idag en intervju ...

Idag genomförde jag en kort intervju om mitt författarskap...

Det blev idag en kort intervju för en bokbloggare, alltid trevligt att bli tillfrågad. Speciellt nu inför kommande boksläpp med VINDICTA den 1 juni.  Annars är det deklaration dags att se till så att allt är rätt och riktigt för att helt kunna släpa år 2023.   

 

      Over and out

/ Stefan

Fredag 5 april 2024

ännu en gång har facebook påvisat brister ...

Bristerna hos Facebook och deras säkerhetssystem är många och saknar helt tillförlit!

Mitt efternamn Di-Omnia, finns det endast en person i hela världen som heter, och det är jag. Samma sak om vi så lägger till Stefan Di-Omnia, en person i hela världen, och det är jag. Lägger vi till mitt yrke ihop med namnet så finns de också bara en författare med det namnet, och DET ÄR JAG.

  Trots detta så kunde en kines under hösten 2023 kapa mitt Facebook konto med över 4.000 följare, trots dubbla säkra inloggnings system enligt Facebook, så tog sig denna kines in och ändrade kod, ändrade mejladress och profilbild (på en kines), detta sker på kontot Author Stefan Di-Omnia. Jag kontaktade Facebook support, men att diskutera med deras support över nätet som då är en AI-robot är bara meningslöst och tidskrävande. Med andra ord omänskligt! 

Jag skapade ett nytt konto för några månader sedan, med helt ny mejladress som är min jobbmejl, min sida fick namnet BOOKs by Stefan Di-Omnia. Nu idag på mejlen möttes jag av följande meddelande:

Stefan, du har 180 dagar på dig att vidta en åtgärd.
 Hej Stefan!
Ditt Facebook-konto har stängts av. Det beror på att kontot, eller aktiviteten på kontot, inte följer våra communityregler om kontointegritet och autenticitet.

Om du anser att vi har stängt av ditt konto av misstag har du 180 dagar på dig att överklaga beslutet. Om du missar tidsfristen inaktiveras kontot permanent.

Ja, självklart jag överklagade, och jag följde varje steg hela vägen i mitt överklagande, så långt det var möjligt för att påvisa att jag är jag, visade upp mitt körkort, alltså mit Stefan Di-Omnias körkort. Poff, jag fick tillbaka deras slutliga meddelande:

Hej Stefan,
Tack för att du kontaktat oss. Vi har granskat ditt konto och bekräftat att det fortfarande bryter mot våra communityregler. Därför förblir ditt konto inaktiverat.
 
Vänliga hälsningar 

Jag bryter alltså mot att vara mig själv, vem fan ska jag då vara?

Att ens försöka mig på att övertyga en robot är inget jag mer ger mig in på, för mig är Facebook nu ett avslutat kapitel, en historia som verkligen påvisar hur omänskligt vårt samhälle idag år 2024 redan är med AI vid styret. Hur kommer det då att vara om vi säger om typ 5-10 år, när så roboten tagit över vår vardag mer än bara på Facebook, en robot på sjukhuset som ska operera och då blanda ihop dig med att inte vara dig själv, utan någon annan som skulle i bästa fall få benet amputerat, medans du skulle bara opereras för menisken...

Det är skönt att jag själv vet att jag är jag, STEFAN DI-OMNIA, FÖRFATTAREN.

      Over and out

/ Stefan

Onsdag 27 mars 2024

DET ÄR BARA ATT ERKÄNNA...

Det faktum att jag inte ens kunde hålla mig borta från vännerna längs vägen, mer än åtta dagar. Den 16 mars gick slutmanuset  för fjärde delen iväg till förlaget för produktion.

Nu den 25 mars började jag att skriva på femte delen som har titeln  FACULTAS (en chans på svenska), det är bara att inse att mitt författarskap inte är ett jobb utan en livsstil som är fängslande 👊

När ni läst/lyssnat på fjärde delen så kommer ni säkerligen förstå varför jag inte kan hålla mig ifrån att skriva  fortsättningen på storyn. Det är ju så  förbannat spännande  😱😱 😱 😱 😱

Over and out

/ Stefan

Lördag 16 mars 2024

LIVET...

Det här är Samson, han är tio år och han hittades idag lördag den16 mars ute i skogen...

Samson, hittades idag lördag den16 mars ute i skogen, efter det att tips om Samson kom till Bazira och Mirembe gav dom sig iväg till platsen och hittade Samson, svältande efter att han under tio dagar bott helt ensam i skogen.

Samsons mamma dog under förlossningen, hans pappa dog i en olycka med motorcykel år 2019. Och han bodde hos sin mormor i en hydda intill skogen. För två veckor sedan dog mormodern, efter hennes död placerades Samson i ett skjul/hus utan mat, dagarna gick och han svalt, grät och ropade högt på hjälp för att få mat men ingen hjälp kom. På något sätt tog Samson sig ut ur huset för sin egen överlevnad och kröp ut i skogen för att leta efter något att äta. Det troligast är att han överlevt med att äta gräs och nedfallna löv från träden...

Samson är ett föräldralöst barn med cerebral pares, han pratar inte men han hör, han kan inte stå upp eller gå, han tar sig fram krypandes på sitt personliga sätt. Den här lilla killen behöver allas vår hjälp, först med en läkarundersökning, och därefter får Samson komma till hemmet.

📌 Så snälla låt oss visa världen att kärlek och goda människor fortfarande finns här i Sverige, vill du hjälpa till så skicka mig ett personligt meddelande för mer info hur du kan hjälpa Samson på bästa sätt. 🇸🇪

📌 Vi kommer att ta in Samson i projektet SMILE for LIFE  😀 så att Samson  får en egen  rullstol och långsiktig rehabilitering med hjälp av en fysioterapeut.😀
Tillsammans kan vi hjälpa Samson till ett så mycket bättre liv, gå in och följ hemmet för föräldralösa barn på deras hemsida här:

https://empoweredchildministries.org/
Over and out

/ Stefan

Lördag 16 mars 2024

YES, vi höll deadline...


👊

Teamet levererade ett färdigt korrekturläst manus till förlaget 16 mars 2024, helt enligt tidsplan.Jag är så GRYMT STOLT, GLAD och TACKSAM över mitt team av redaktör, korrekturläsare, och min kärlek som gjort detta möjligt att nå ända in i mål. Ett stort TACK till er alla!


Over and out

/ Stefan

Tisdag 12 mars 2024

FACEBOOK... NYTT!

Sedan den 12 mars 2024 så har jag en helt ny officiell Facebook sida för mitt författarskap, gå gärna in och gilla och följ min sida

BOOKs by Stefan Di-Omnia Over and out

/ Stefan

Måndag 26 februari 2024

Det närmar sig allt mer och mer, slutet...

Den här veckan får jag tillbaka redaktörens redigeringsrunda nummer två, från Jennie.

Det ska bli spännande att se hur hon ser på manuset nu och vad som behövs korrigeras till det bättre 👍 innan förlaget får det färdiga korrekturlästa slutmanuset i sin hand den 18 mars, då som produktionen sätter fart på " riktigt "för e-boken och ljudboken för en release den 1 juni 2024. Del 4 av fem i true crime serien LÄNGS VÄGEN DÖR VÄNSKAPEN release den 1 juni 2024 med Fredde Granberg som inläsare.

Over and out

/ Stefan

Söndag 25 februari 2024

60 år...

Och man blir verkligen upplyst om vänskapens band är äkta och mer än så...

Jag hade en önskan om att få presenter skickat till mig på Swish, ett valfritt belopp som skulle doneras till dom föräldralösa gatubarnen och deras hem i Jinja. Ett extra stöd från mitt projekt OPEN HAND direkt till Abigail Childrens Ministry som driver hemmet för idag 53 barn.  Och jag blev otroligt överraskad och rörd över gensvaret som min önskan gav utslag på. Ett belopp som ger  255 måltider.  Absolut den bästa present jag någonsin fått under mina 60 år i livet.  Och så här tackade jag mina vänner efter på mina sociala plattformar, efter det att jag fått bekräftat av Bazira, hos Abigail Childrens Ministry, att beloppet kommit till dom. En helt fantastisk kärleksfull födelsedag på alla sätt.  

Ett STORT STORT STORT TACK från djupet av mitt hjärta ❤ för bara tio minuter sedan fördes hela beloppet iväg till barnen i UGANDA, som ni mina vänner har Swishat in till mig på min födelsedag. Aldrig hade jag ens kunnat drömma om att jag idag tillsammans med er skulle kunna ge barnen hela fantastiska 255 måltider, mat till dom 53 barnen, hos @abigail_childrens_ministry 🎈

Det kunde inte bli en bättre 🎁 60-års present än detta 🙏❤🎈så ett STORT TACK till er alla mina vänner
➡️ @4466ann @marie.norling @solrosorna63 @karinfjaestad @guno07 @mia.blomgren @pysselgurun @elinorkapp_forfattare @mariaochjulialaser


Over and out

/ Stefan

Torsdag 15 februari 2024

gör lite av sånt jag annars inte hinner med...

Bygger på hemsidan, med mina två projekt, som ligger mig varmt i hjärtat. 

Medans redaktören Jennie kör den andra och sista redaktörsvändan av manuset till VINDICTA.


OPEN HAND projektet läser du mer om  HÄR och lika så SMILE for LIFE


Over and out

/ Stefan

Måndag 29 januari 2024

DET KOM ETT MEJL FRÅN REDAKTÖREN...

Först och främst – först vill jag bara säga: 
Fy tusan vad bra det är! Så spännande, innehåller ju både brutal grymhet och kärlek på samma gång- grattis till att ha skrivit ännu en fängslande del. Jag har suttit som på nålar nästan hela tiden för att få veta hur det ska gå för de olika karaktärerna....verkligen jättebra!!

/Jennie

Ja, det är så gott att känna sig nöjd när redaktören ger sin första respons

Over and out

/ Stefan

Fredag 26 januari 2024

fem år tog det...

Hösten 2008 började min fajt om mitt liv, först med att överleva, därefter att se möjligheterna av det som fanns kvar...

Det är sällan att jag gräver i det som har varit, det som har passerat är en lärdom och inget mer än så. Men i och med det som jag nu för stunden jobbar med så är jag tvungen till att ta mig tillbaka i tiden. Jag skriver om manuset till min bok HJÄRNVILJA EN FAJT MOT STROKEDJÄVULEN som gavs ut hösten 2014 i printat format. Nu är det så att den ska ut som ljudbok, då krävs ett annat upplägg i skrivandet. Därför sitter jag och minns det som varit, hur resan in i mitt uppsatta mål upplevs så här tio år efter att den slutfördes den 17 augusti 2013 då jag sprang in över mållinjen i Norrköpings stadslopp.

Jag som aldrig mer skulle kunna stå upp, ej mindre gå, och absolut INTE kunna springa. Men efter fem år av målmedveten rehabilitering /träning så sprang jag in över mållinjen efter 1 mils tävlande i stadsloppet. Det Omöjliga hade blivit MÖJLIGT.    

Med denna bok i ljudboksformat kommer den att tända hoppets låga hos så många fler med att, kunde han så kan väl jag också...  Det är just den insikten som är drivkraften i mig nu när jag skriver, att hjälpa andra till att ta tillbaka sina liv, för det finns ALLTID möjligheter att så göra.

Over and out

/ Stefan

Söndag 21 januari 2024

en dag för minnen & saknad...

Tog mig till minneslunden för en stund till att minnas...

Idag blev till att minnas vid minneslunden, en ros och ett tänt ljus för dig mamma på din födelsedag den 21 januari 1941. Idag 83 år om du på riktigt funnits med oss. Nu är det alla fina minnen som lever kvar, och så för evigt.


Over and out

/ Stefan

Måndag 1 januari 2024

"den första dagen på någonting..."

Det är den första dagen på någonting helt nytt, men det är också ett år som innehåller en extra dag av möjligheter.

Året med 366 dagar av lärdom i livet, att ta med sig, precis såsom jag gjort med år 2023, året som innehållit en hel del tunga stenar att flytta bort från livets stig, den som jag har valt att gå på, för min egen överlevnad. Val som när de togs, fanns då inget facit. Så nu med facit i hand, så blev det rätt ändå.

Det är ändå rätt skönt att kunna lägga ett år bakom sig, med en inre känsla av att, YES, jag gjorde det bästa jag kunde göra av året som gått. Mer än så kräver jag aldrig av mig själv. Vilket gör så att heller ingen annan kan ställa ett högre krav över huvudet på mig, och mitt liv.

Nu redan idag har jag valt en ny stig, att av lärdom gå vidare på, där mitt jobb kommer att vara det som offentliggörs, medans min privata sfär tas där stegen hand i hand, steg för steg, dag för dag  tas tillsammans av två ständigt leendes ansikten såsom det nu gjort under två år 😍 Det är där i som min styrka är som störst. Då kärleken alltid är störst av allt,  och av det jag gör med mitt liv tillsammans med den person som betyder mest av allt för mig ❤ ✍ ❤ ⚽️

   Over and out

/ Stefan

Lördag 30 december 2023

ALLT DET VACKRA HAR VI FRAMFÖR OSS -2024...

GOTT NYTT ÅR

Jag säger inför år 2024 det som Benjamin Ingrosso  sjunger: ALLT DET VACKRA HAR VI FRAMFÖR OSS  så GOTT NYTT ÅR 🧡😃

Nu stänger jag ner år 2023 och längtar till det bästa som jag har FRAMFÖR MIG i det  kommande 2024, med jobb och mitt privata ⚽️ 🧡 vi har allt det vackra framför oss, älskling 🧡 ⚽️

2024 kommer jag att skriva på två manus till ljudböcker samtidigt, något som jag aldrig gjort tidigare... FACULTAS och HJÄRNVILJA

Så det ska bli intressant hur det ska gå?


   Over and out

/ Stefan

Onsdag 27 december 2023

FILMRÄTTIGHETER...

Det är exakt på dagen ett år sedan, som avtalet undertecknades...

Förra året i mellandagarna befann sig manusförfattaren och regissören här hos mig i Norrköping för att skriva till några scener i manuset till filmatiseringen av min bok KATTSTRYPAREN Rum 419, tre scener som jag inte hade med i boken. Samtidigt som vi jobbade ihop här några dagar så visades det även ett stort intresse för min serie Längs vägen dör vänskapen.

Att ingå ett avtal för rättigheterna till även den storyn, trots att endast två delar av sju kommit ut, så lades ett avtal fram på mitt matbord för en kommande TV-serie. Så den 27 december 2022 undertecknade vi avtalet. Och sedan dess har det hänt lite spännande grejor kan jag lova, men som det är i branschen så är det mycket hysch, hysch som gäller och som står nedskrivet i avtalet, alltså hård SEKRETESS!  

Men typ nu i år mitt i sommaren fick jag ett samtal från de som äger rättigheterna, att nu jäklar har vi en grymt stor person inom branschen som vill ikläda sig rollen som exekutiv producent. Ett namn som jag inte högt får säga, inte heller vilka produktioner som personen tidigare ansvarat för. Där en av dessa serier var en av mina absolut personliga favoriter, och jag är grymt kräsen när det gäller den genre som jag själv jobbar i.  Så ror de detta i hamn så kommer det här bli jävligt bra!  Det här ÄR STORT för mig!!!


   Over and out

/ Stefan

Tisdag 26 december 2023

"Stefandagen..."

Den här dagen, den 26 december var alltid en speciell dag för min mamma,

hon har inte missat en enda gång under alla mina 59 år i livet att just gratta mig på "Stefandagen" som hon alltid sa när hon ringde. För mig har aldrig namnsdagen varit något speciellt, men så nu idag när mamma inte kommer att ringa, så blir just idag den 26 december 2023 en mycket speciell dag på ett fint sätt, av minnen från alla tidigare år som mamma fanns i livet 🙏 ❤ 😀


   Over and out

/ Stefan

Lördag 23 december 2023

till alla er följare...

Från djupet av mitt hjärta så önskar jag er alla en riktigt god jul, samtidigt som jag vill tacka er alla för att ni följer mitt författarskap, det värmer gott i mitt hjärta. Så tack tack tack TACK!


    Over and out

/ Stefan

Fredag 22 december 2023

det kom en tidig julklapp i år...

PAKETET ÄR KLART!

Mitt förlag KADABRA kom idag till mig med det absolut bästa julklappspaketet som jag i mitt författarskap kan få. Fjärde boken i serien har fått sitt omslag, fram och baksida är helt spikade, så nu kan storyns innehåll fyllas på, till bristningsgränsen...

VINDICTA

(hämnden)

 VINDICTA, hämnden. Adrenalinpåslaget har suttit i honom sedan den jävla slampan lyckades undkomma med att i panik springa ut på slottsbacken, och där söka skydd hos högvakten. Planen han själv hade var ju att Carolina inte skulle komma ut därifrån levande. Utan att hon skulle hittas av någon morgonflanör som slumpmässigt skulle upptäcka henne under fredagsmorgonen på sin väg till julmarknaden i Gamla Stan. Att slampan hittats avklädd, våldtagen och strypt till döds i någon av gränderna runt stortorget.  Nu kan hon i stället redan ha hunnit berätta allt för Jonathan, att han stalkade henne där i gränderna under flera timmar. Vad hämnden från Jonathan nu kan tänkas ge för konsekvenser för honom, är en ovisshet som kraftfullt stör honom, för stunden.

Så God Jul på er som har STORYTEL

För redan nu idag kan du som just har Storytel som streamingtjänst hämta ner ljudboken till din bokhylla, så att den finns där då den släpps den 1 juni 2024. Så klicka bara på titeln så kommer du dit direkt:   VINDICTA 


    Over and out

/ Stefan

Onsdag 20 december 2023

vi kan alla göra skillnad...

Sedan fyra månader tillbaka så sponsrar mitt företag KUZZIDODO Manus-Produktion, rehabiliteringen av två killar som har en neurologiska funktionsnedsättningen, cerebral pares.

 Det är Paul 5 år, och Christopher 13 år. De båda bor på ett hem för föräldralösa gatubarn, som drivs sedan åtta år tillbaka av Bazira och hans mamma. Över 40-barn bor där, det är en verksamhet som enbart drivs  med hjälp av donationer.

Vi sponsrar och då helt bekostar en flerårig och långsiktig rehabiliteringen av killarna, den som sköts utav en utbildad fysioterapeut, på plats i Uganda. Samt att vi sponsrar Pauls dagliga kosttillskott som han behöver för att må bra och överleva.

På videon ser vi när Bazira komma hem med en ny sändning av tillskott som en hemmets volontärer ger Paul. Bara det att få se Pauls leende för första gången på flera månader, säger så mycket om att han nu mår så mycket bättre än bara för någon månad sedan. Det var med tårfyllda ögon av lycka som jag såg denna video igår den 19 december när jag fick den skickad till mig av Bazira. Glädjen av ett barns leende av lycka är inget annat än just LYCKA

    Over and out

/ Stefan

ett barns sanna glädje

Paul & Christopher

Måndag 18 december 2023

JULEN ÄR HÄR...

Tack Maggan 🧡för en fantastisk dag👍

Och ett jätte stort TACK🙏 för alla samtal under det senaste halvåret med den tuffa tid som det varit med min mammas sjukdom och turerna där i kring, fram till hennes död nu i november. Det kändes så rätt att idag bjuda in dig på ett julbord, för att på detta sätt starta upp julen för oss bägge.

Och oj! Vilket fantastiskt julbord som Söderköpings Brunn levererad idag, absolut toppklass Fem av fem möjliga i betyg. Så ett stort tack till er också i Söderköping🙏

    Over and out

/ Stefan

Fredag 15 december 2023

finrummet...

    I fredags för en vecka sedan som jag nåddes jag av ett fantastiskt glädjande mejl...


Det var på morgonkvisten som mejlet trillade in. Att jag, författaren Stefan Di-Omnia  tilldelats ett stort stipendium i en konkurrens med 1.184 författare. Det blev verkligen en glädjens dag till att fira, att bli utvald, att bli insläppt bland Sveriges grädde av författare. Och detta i en konkurrens med över tusen andra författare. Ja det här är, STORT

Stort för den där sjuåriga lilla killen med dyslexi, som enligt läraren i 1:a klass sa till mig och min mamma att: "Stefan kan inte bli någonting annat än hantverkare han är ordblind..."  För mig är mitt författarskap just ett HANTVERK  och mer än så! Och jag vet att min mamma är så STOLT över mig och den resa jag gjort hela vägen dit där jag är idag. 

Over and out

/ Stefan

Måndag 11 december 2023

JUST FOCUS...

Det finns tider i livet då man tvingas till att vända blad, att fortsätta på nästa sida, att börja skriva på ett nytt kapitel i livet...

Efter en omtumlande tid så jobbade jag mig mentalt målmedvetet igenom helgen med att först sätta en punkt efter det som har varit och avslutades i torsdags. Att verkligheten tog mig till en riktig triumf, ett erkännande av mitt författarskap inifrån "finrummets" inre. Ett besked som kom på mejlen och som ger mig så stora förutsättningar i mitt skrivande. Och det fanns tusentals skäl till att fira triumfens ögonblick, vilket jag så också gjorde och njöt av detta. 

NU tillbaka till vardagen och fullt fokus på korrläsning av manuset till VINDICTA som är fjärde delen i min serie, manuset som går iväg till redaktören nu på fredag den 15 december.    

     Over and out

/ Stefan

In memoriam

Fredag 8 december 2023    

”Det är som det är”

 

Ulla-Brith föds tisdagen 21 januari 1941,i Björknäs, hon var yngst i syskonskaran om fem barn. Familjen Göthberg, med pappa Curt och mamma Signe, tre systrar och en bror. Där i Björknäs bodde i det lilla röda huset på Värmdövägen 652...

Under förmiddagen torsdag den 9 november 2023 så somnar Ulla in på det korttidsboende hon bott på sedan i augusti. Med vid hennes sida fanns...

Och med Ullas hennes egna ord avslutas denna minnes text...

”Det är som det är”


LÄS HELA In memoriam texten med bilder HÄR

  Minnestexten är skriven av kärlek till sin mamma av hennes egen son, Stefan

Torsdag 7 december 2023

TACK FÖR ALLT MORSAN!

Idag torsdag den 7 december 2023 tar vi farväl av dig på olika sätt...

Just nu i detta nu när jag skriver den här texten kl 12:00 har säkerligen en del människor samlats på plats i Leksand för att ta ett sista farväl. Jag har valt, som du säkert förstår en annan väg till mitt och ditt farväl av 59 fantastiska år som jag fått tillsammans med dig mamma.  Det blev tisdagen den 25 juli som du och jag tog det fysiska avskedet i den kram och med de ord som sades mellan oss där på altanen i Leksand. 

Jag skriver idag på ett In memoriam som jag kommer att posta här på min hemsida inom de närmaste dagarna. samtidigt som jag skriver lyssnar jag på musik som jag vet att du gillar, med ett tänt ljus minns jag dig och alla dem minnen som för alltid lever kvar i mig, det kan ingen ta ifrån oss, och det vet vi båda två!

STILLA  NATT, SÅ SKIMRANDE VAR ALDRIG HAVET, TURISTENS KLAGAN, HÄRLIG ÄR JORDEN, NU TÄNDAS TUSEN JULELJUS

TACK FÖR ALLT ÄLSKADE MAMMA


  Over and out

din son  Stefan

Tisdag 5 december 2023

en löpsedel talar ut...

Storyn är den att...


DET ÄR TORSDAG EFTERMIDDAG DEN 12 JANUARI ÅR 2006
När David Thell svänger in på Statoilmacken vid Midsommarkransen, bromsar in sin Mercedes-Benz vid pump nummer sju, kliver ut och får syn på kvällstidningens löpsedel. Den som får honom till att känna hur ångesten kraftfullt greppar tag i honom samtidigt som han håller hårt i handtaget på pump nummer sju och trycker till...

 

Ännu ett skrivpass avklarat i lyan och den värld som jag där befinner mig i, där ett liv, är ett liv, för ett liv...så nu blir det en stund på spikmattan innan nästa pass kör igång, för det ÄR så jävla spännande just nu 😱😱😱😱😱 i VINDICTA 👊


   Over and out

/ Stefan

Lördag 2 december 2023

det kom ett sms...

  

Vännens SMS ... 

25 November 2023

-Skulle ha skrivit detta tidigare men livet kom emellan. Beklagar förlusten av din mamma.
-Har hon dött? 
-Ja enligt vad din syster skriver på Facebook, här kommer en skärmdump så ser du själv.


och nu har det fått konsekvenser... 

  

En enkel sammanfattning:

 • Den 6 juni 2023 blev min mamma 82 år sjuk i en obotlig cancer

 • Den 20  juli  2023 gjordes ett försök att operera bort cancersvulsten , stor som en handboll, så läkarna fick avbryta operationen och svulsten fick sitta kvar.

 • Den 22 juli 2023 skrivs mamma ut från sjukhuset för att komma hem.

 • Min syster ville då bli nära anhörigvårdare, med 50 dagar, vi kom då överens om att hon också fick ta mina 50 dagar, så hon fick 100 dagar bekostade av försäkringskassan.

 • 5 augusti kl 15:27 skickar min syster ett sms till mig om att hon har tagit med sig värdeföremål från mamma och pappas hem, att hon ska sälja föremålen på ett aktionsverk i Stockholm, och det för sin egen vinning. Jag kontaktar då direkt en advokat, värdet ligger på ca 75.000 kr. Han råder mig att polisanmäla det hela.

 • 7 augusti mamma körs med ambulans till Falulasarettet, hon är allt sämre, så hemtjänsten tar beslutet att hon måste in på sjukhus.

 • 10 augusti mamma kommer till korttidsboendet i Leksand, typ 4-5 minuter med bil från deras hem. 

 • Jag ringer mamma 1-2 gånger om dagen till boendet på avdelningens telefon, hon trivs bra men längtar hem, så det hålls ett möte med kommunen, läkare etc om det finns en möjlighet för mamma att flytta hem. Vilket inte är möjligt. Då mammas mående försämras allt mer.

 • Vi kommer in i början av september månad och när jag så en eftermiddag ringer till mamma och undersköterskan går in på mammas rum så utspelas följande:

-Ulla du har telefon. - Vem är det? frågar en annan röst, som känns bekant. -Det är sonen. - Nej hon kan inte prata nu hon ska sova, säger rösten som känns bekant. Samtalet avslutas med att undersköterskan ber mig att ringa chefen. Vilket jag gör och får vetskap om.

Min syster har sedan några dagar tillbaka flyttat in på boendet, då min mamma blivit sämre, det var alltså min syster som stoppade mig från att prata med mamma, och det upprepades vid ytterligare tre tillfällen. Att hon hindrade mig från att prata med mamma.

Jag gjorde en  överenskommelse med boendet, som bekräftas av Socialchefen:

Journalisten ställer frågan till Isabella Piva Hultström, socialchef vid Leksands kommun.

  Stefan hade två samtal med två olika personer för att försäkra sig om att någon skulle ringa honom – varför gjordes inte det?

– Det stämmer att vi fick information av honom, han hade bett både berörd chef och en sjuksköterska att höra av sig. Men som jag hört var de inte på plats när hans mamma dog, utan annan personal.

Det var samma sköterska som Stefan talat med som sedan skrev dödsattesten – borde hen inte kommit ihåg det då?

– Jo, det håller jag med om. Det tycker jag att man borde ha kommit ihåg vid det tillfället.

Min personliga uppfattning:

Jag och min mamma har ALLTID haft en bra kontakt, stått varandra nära. Och möjligen är det så att detta har suttit som en tagg i ögat på "någon", jag har ingen aning, men något är det som skaver.

När så jag ringde avdelningen på mammas boende den där lördagskvällen efter att jag fått sms,et av min vän  så blev undersköterskan som svarade kraftigt chockad/upprörd över att jag inget fått veta, de tog det som självklart att de två anhöriga som var på plats på boendet när mamma dog självklart hade informerat mig. Jag berättade då det som chefen på boendet och sjuksystern visste om, att min relation till min syster inte var på topp, och jag berörde lite om varför det var så, och hon svarade då direkt: " Ja nu fick jag verkligen veta vad som fanns på andra sidan av myntet..." Typ att det inte finns något svart eller vitt!

Att myntets sida som visats upp där på boendet med ord från personen som dagligen vistats där, sidan där jag utmålats till någon som ogillades av min syster. Jag har inte tagit den striden så länge som mamma vårdades där på boendet. Jag valde att inte öppet ta fajten, och det med hänsyn till mamma och pappa. Att inte ta in en dålig stämning på boendet där som min syster verkade och bodde under lång tid, hon hade 100 dagar betald anhörigvård att vistas där i Leksand, på boendet och hemma hos pappa. Därför besökte jag heller inte boendet, vilket chefen på boendet kände- och känner till att så var fallet. Och han har nu även vid två tillfällen ringt mig  och bett om ursäkt för det som hänt. Ett videomöte, ett telefon samtal. Och jag har fått en förklaring till det som inträffat i deras miss med kommunikationen direkt till mig, vilket jag har förlika mig med.

Kommande vecka har jag och Socialchefen i Leksands kommun ett inbokat videomöte för att reda ut det sista, jag är fylld av förhoppning om att vi kan gå vidare utan en möjlighet för min syster att påverka det som fortsättnings vis händer. Pappa är sedan  september diagnostiserad som dement av läkare och behöver hjälp med vardagen. Att han sedan i januari 2023 (alltså under 12 månader) har varit körkortslös, att han olovligen kört /kör bil utan körkort. Jag har tidigare ansökt om ett särskilt boende för honom, vilket min syster har stoppat enligt kommunens biståndshandläggare, jag har skriftligen bett min syster, som fanns på plats i Leksand, att ta bilnycklarna ifrån honom, vilket hon nekat till att göra. Under dessa månader som pappa olovligen har kört bil så har han krockat vid tre tillfällen, så kraftigt att bilen samtliga gånger hamnat på verkstad. Vilket fått mig till att inlämna en orosanmälan till kommunen, att de nu måste ingripa innan någon skadas allvarligt av hans olovliga körning. Polis, Transportstyrelsen och kommunen är nu involverade i detta.   

Jag har i detta nu inte någon vetskap om mamma är begravd eller ska begravas, det jag fått vetskap om är att den ceremonin hålls endast för dem närmaste familjen. En ceremoni som min syster ansvarar för, och då jag inte ingår i den sfär av familjen som hon styr över har hon heller inte informerat mig.  Att jag i hennes ögon inte ingår i familjen har hon tydligt gjort klart för mig i ett mejl redan den 8 november, mindre än 24 timmar innan mamma avlider. Mindre än 10 timmar innan döden inträder har hon tagit en bild på mamma i sängen inne på boendet, på bilden är hon mer än döende, hon skickar bilden på mejl till mig på kvällen den 8 november. Där ämnesraden är: MAMMA och en text därtill som endast är till för att skada mig... Den bilden som togs av min syster säger allt om den person hon är. För vem tar en bild på sin egen förälder i döendets stund? 

En dag finns så möjligheten för mig att som författare, att låta ALLA kort synligt läggas upp på bordet...

Over and out

/ Stefan

Tack mamma för 59 år av oförglömliga minnen 

klicka på bilderna för större format

Fredag 1 december 2023

ETT UPPRÄTTANDE...

Det finns stunder att arbeta för ett upprättande...

För någon dag sedan hade jag ett längre videosamtal, där myntet fick en helt annan sida blottad och det hela får ringar på vattnet som sprider sig steg för steg. Ännu ett videomöte är inbokat att ske den kommande veckan. Nu så är det bara att jobba vidare, den 15 december är det deadline helt enkelt.    

  

  Over and out

/ Stefan

Onsdag 29  november 2023

omslag...

Omslaget till ljudboken produceras just nu av förlaget...

Nu i dagarna jobbar förlaget med att ta fram omslaget till VINDICTA (hämnden) som släpps den 1 juni 2024. Jag fick igår ett första utkast till framsidan, idag hade jag och min förläggare ett samtal om justeringar som behövdes göras enligt mig, vilket hon gick med på eftersom det alltid finns en symbol liggandes på gatstenarna under titeln på varje del. Vad som döljer sig under det som jag censurerat kommer först att bli offentligt typ 1-2 veckor innan releasen av boken.

Baksidans text är skriven, genomarbetad i tre korr, där det tredje korret nu kollas igenom av dem på förlaget innan vi spikar den säljande texten, som är så viktig att den fångar läsaren/lyssnaren till att ta sig an boken.

Medans jag jobbar på med manuset, nu 17 dagar kvar till deadline för råmanuset att gå iväg till redaktören. Så det är bara att dagligen nöta på med storyn.        

  Over and out

/ Stefan

Söndag 26  november 2023

DET ÄR ÖVER NU MAMMA 

Torsdag den 9 november år 2023 blev din sista dag...

Men det var först igår kväll som jag nåddes av en tillfällighet att mamma dött 16 dagar tidigare. Så jag blev riktigt förvånad när jag fick ett sms från en kompis som beklagade sorgen. När jag så ringde till mammas boende och frågade efter mamma blev dom väldigt obekväma, telefonen lämnades över från den ena till den andra, så fick jag frågan "Vem är du?"  Mitt svar blev, jag är hennes son. Och då blev dom än mer obekväma, när så det gick upp för dom att jag inte hade blivit informerad om min mammas död. Att hon dött mer än två veckor tidigare.

HUR KUNDE INTE JAG VETA DET?

För att göra en lång historia kort, så är det som så att min mamma under mer än ca fyra veckors tid (sedan 2 oktober) inte har kunnat prata i telefon, hon har haft palliativ vård, där överenskommelsen med boendets sjuksyster och boendets högsta ansvariga chef varit den att dom skulle ringa mig omedelbart oavsett tid på dygnet och ge mig beskedet om hennes död. Dom skulle så göra och ingen annan, inte min pappa, inte min syster utan sjuksystern eller den ansvariga chefen. Men ingen av dom har ringt!

Så det kändes absolut lite märkligt att få till sig beskedet av en kompis som på Facebook sett ett inlägg från min syster, som hon lagt ut den 10 november, om mammas död, Men oavsett vad så kan jag leva vidare med detta, eftersom jag redan i juni i år, efter vi fått cancerbeskedet, ställt in mig på den här dagen, då mammas cancer är den mest dödliga för kvinnor, så det fanns ingen annan utväg än den som nu tagits. Jag fick 59 fantastiska år med min mamma, och det blir minnena av dessa år som nu lever vidare i  mig.

Mamma blev 82 år

 

 Over and out

/ Stefan

Fredag 24  november 2023

IBLAND SÅ HÄNDER DET BARA...

Det finns ibland saker som man själv inte kan styra över... trots att högsta säkerheten används...

Igår tog sig ett troll in på min privata Facebook sida, och tog över den helt och hållet, samt även då min officiella sida som författare med närmare 4.500 följare. Detta trots att jag använt mig av två-stegs inloggningen, den som enligt Facebook ska vara så säker. Steg 1 = en egen pinkod  knappas in, Steg 2 = en specifik inloggningskod sänds till mitt mobilnummer som därefter knappas in separat på inloggnings sidan och så är jag inne.

Men steg 2 har helt hoppats över, det skall tilläggas att jag inte har Facebook på min mobiltelefon, har så aldrig haft. Så lärdomen av detta för mig ÄR att Facebooks garanterade säkerhetssystem INTE är säkert, den här snubben från ett asiatiskt land har med hjälp av hans egen Instagramsida kopplat ihop den med min privata Facebook sida och på så sätt kringgått steg 2.

Så, idag tog jag ett beslut om att inte använda mig av Facebook alls, jag kommer istället att jobba än mer med mina plattformar som, denna Blogg, min Instagram och min YouTube kanal. Vi får se vad framtiden påvisar gällande min närvaro på Facebook, men från och med nu, är den på heltid pausad.  

 Over and out

/ Stefan

Onsdag 22 november 2023

en hel del sedan sist, har hänt...

I mitt projekt OPEN HAND med dem föräldralösa gatubarnen i Uganda, som fått ett hem, en egen familj, tre målmat om dagen, sjukvård, medicin, utbildning etc. De är ett 40-talet barn i olika åldrar som nu fått en ljusare framtid.  

Möjligheter som skapas med hjälp av privata bidrag/donationer från människor världen över.

I måndags kunde jag skicka iväg 2.401 kr, tre mål mat om dagen matkostnaden är stor för alla 40 barn. En kostnad som är den enskilt största utgiften för Bazira och hans mamma som driver barnens hem sedan åtta år tillbaka, när så de starta upp hemmet. 

 • Per dag är det 610 kr för samtliga barn, med vårt bidrag så gav vi alla barn mat under 4 dagar. Och det var uppskattat

 • Per månad är det ca 18.000 kr.

 • Per år blir det 216.000 kr

Mer om detta projekt kommer att komma upp här på min hemsida snarast möjligt, för det är riktigt inspirerande saker på gång, där även du kan vara med och bidra med det du kan.


Talbok?

Ja vad är en talbok, frågar sig säkert några av er, såsom även jag tidigare gjorde. En talbok är en form av ljudbok som staten går in och bekostar samt producerar och tillhandahåller när så efterfrågan finns, för dem med någon form av funktionsnedsättning, vill få boken uppläst för sig. Tyvärr så hamnar talboken lite vid sidan om, mycket på grund av att jag har ingen som helst koll på den, hur många som lyssnar, hur mycket den löpande spelar in.

Så den finns där lite vid sidan av, såsom den också gör i bokhyllan inne i skrivarlyan , högst upp till höger. Knappt att den syns, CD:n som jag har  ramat in. Boken  som i det tysta bara tassar på, likt ett kattdjur på jakt.

Men så en gång om året påminns jag om den, när så de årliga avräkning kommer, en lika så trevlig överraskning varje år, och i början av denna vecka så dök 2023 års underlag in på mejlen, inom en vecka så kommer också belöningen in på kontot, min del som upphovsman till KATTSTRYPAREN Rum 419. Det finns inget förlag som ska ha sin del, utan hela kaka hamnar på mitt konto och det får bli min julklapp detta år. Så TUSEN TACK SNÄLLA alla ni som tagit del av talboken, ni som givit mig en julklapp lite så här i förskott.

🎁
  Och så, också i måndags blev ytterligare 10- kapitel klara i en grovt redigerad text, som benämns såsom "råmanus" i branschen...

Jag jobbar oftast/alltid med att skriva tio kapitel i taget, där varje kapitel varierande kan innehålla från 1.200 ord upp till 2.400 ord , men vid något enskilt tillfälle får det blir 3.000 ord, det längsta kapitlet är idag kapitel 36 som innehåller 3.360 ord. När man som jag gör skriver med en klar inriktning mot ljudbok, så vill man hålla sig till korta rappa kapitel. Sen är det ju så här att jag får ett visst antal ord att förhålla mig till, ord är det som styr längden på en ljudbok, den längd som också blir produktionskostnaden för ljudboken, eftersom både inläsare och studion får betalt för färdig utgiven boks längd. Även om det tagit 35 timmar att läsa in, och boken blir 14 timmar så är det de 14 timmarna som de får betalt för. Då förlaget och så även jag som författare får betalt för en typ tariff om bokens längd, ju längre desto mer betalt in, men då också större utgifter ut.

Till VINDICTA, som släpps den 1 juni 2024 har jag 108.000 ord att hålla mig till. Och jag gillar verkligen det upplägget. Eftersom jag alltid börjar med att skriva det första kapitlet och därefter de två sista, och då behöver jag inte anpassa början och slutet inom dessa max-ord jag har till mitt förfogande, utan det styr jag upp med det som är där i mellan. 

Nu har jag målet att skriva 1.480 ord dagligen fram till deadline den 15 december då manuset ska iväg till min redaktör för den  första av två redigeringsrundor. Så nu är det bara att kötta på!

 Over and out

/ Stefan

sig Lördag 18 november 2023

RESEARCH

I mitt jobb med att skriva TRUE and CRIME ingår det för mig att lägga ner mycket tid på RESEARCH 

Lennart Rammers bok om 20-verkliga mord är därför en riktig guldgruva i för mig och mitt skrivande, snabbt kan jag sätta mig in i verkligheten med att kika in hur det på riktigt fungerar i vissa specifika fall, hur en rättsläkare då jobbar, hur en rättsmedicinsk avdelningen är uppbyggd för att kliva in i fall som: Ett avklippt finger, Zinkblände under förhuden, ett fynd i skogen, ett sopnedkast, en bilbrand, en skottskada, ett fingerat självmord, dödligt våld, rättsläkarens roll, och hur rättsmedicinska undersökningar av avliden person utförs i detalj. Och mer än så. 

Lennart som bor i Linköping har varit rättsläkare och verksamhetschef vid Rättsmedicinska avdelningen i Linköping från dess start 1975 fram till sin pensionering 2006. Han har mer än trettio års erfarenhet av att själv undersöka och bedöma rättsmedicinska fall. Som professor i rättsmedicin vid Linköpings universitet har han också arbetat som lärare inom läkarutbildningen och som forskare. Dessutom har han varit ledamot av Socialstyrelsens rättsliga råd, och deras vetenskapliga råd i rättsmedicin, under ett tjugotal år.

Lennart var vid flera tillfällen varit mig behjälplig i samtal över telefon, då jag skrev Kattstryparen rum 419. Om det är någon som kan yrket så är det just Lennart, och som jag har haft och även nu har ovärderlig hjälp av hans bok i mitt skrivande, av serien Längs vägen dör vänskapen. Senast nu i dagarna dök jag in i boken för att ge mig själv en bättre bild av rättsläkarens roll ute på en brottsplats och vad som där gäller, något som läsarna/lyssnarna kommer att få ta del av i VINDICTA.  Som släpps den 1 juni 2024.


Over and out

/ Stefan

Torsdag 16 november 2023

VINDICTA (hämnden)

 • Sergio Roncelli är DÖD

 • Vem står näst på tur?

 • Vem kan lita på vem?

 • Är det möjligt att fly?

 • Vem av dem överlever hämnden?

När så ett liv, är ett liv, för ett liv...

 

Den 1juni 2024 finner du möjligen svaret på frågorna, men bara möjligen!

Ta dig gärna en titt på trailern inför VINDICTA här nedan

Over and out

/ Stefan

Tisdag 14 november 2023

Och så en trigger på det...tack!

TRIGGEr, ja tack!

För mig har alltid triggers av olika slag påverkat mig i en positivt riktning, så även sådana som kommit ifrån dem som velat mig något ont. Det mentala spelet är den styrka som bara har lyft mig framåt och uppåt, där som möjligtvis andra har vikt ner sig, gett upp eller hamnat i en personlig mental svacka. Där blir jag  starkare.

Utan min mentala styrka hade jag jag aldrig idag varit där jag är, aldrig uppnått det jag har gjort i mitt snart 60-årigliv av motgångar och framgångar. För en mental styrka byggs aldrig upp av framgångar, den växer sig stark av alla dessa motgångar som besegras genom åren, då som man reser sig betydligt starkare än innan, av lärdom. 

Så när nu en person i min familj sedan i augusti försökt sig på att med all sin egen skit försökt kasta över det på mig, bara för att försöka knäcka mig, så fick det helt en annan effekt än den som personen hoppats på att det skulle få...  

Så egentligen skulle jag helst av allt vilja tacka just den personen personligen, men det går ju inte, jag vill ju inte nämna personen vid namn, utan det får vara så att jag vet, vem hon är. Och det kan jag leva vidare med eftersom hennes lögnaktighet triggar mig till att prestera på topp och mer än så. Under de senaste fem dagarna har jag producerat lite mer än 3.000 ord utöver de 6.300 ord som jag måste förhålla mig till inom den tidsplan som finns för mitt skrivande av manuset till VINDICTA, för att kunna hålla deadline som inträder den 15 december nu i år, ett mål som jag uppnår. Alltså om en månad! 

Tack syster.


Over and out

/ Stefan

Söndag 12 november 2023

å, en liten nyhet på det...

RIGHT ON

Å så kan jag lämna ifrån mig en lite nyhet bara så här, jag kommer att börja producera video inslag på min YouTube kanal. Där som själva inläggen går under #RIGHTON och som det skrivs kommer det att bli rakt på. Lite sådär utan skyddsnät eller filter, det kan smälla rätt kraftfullt, utifrån min synvinkel både som privatperson, men också i min yrkesroll som författare. Jag hoppas på att det första avsnittet kommer ut innan årsskiftet, men inget som jag kan utlova 100%.


Over and out

/ Stefan

Fredag 10 november 2023

SVT:s GOMORRON Den här intervjun är jag grymt nöjd med 👍

Missa inte detta, då jag och Professor Kjell Asplund gästade Carin och Alexander i SVT:s GOMORRON
Se hela inslaget, scrolla  längre ner.
Då vi pratar om att sjukdomen STROKE ökar kraftigt med hela 16-18 % för kvinnor och män i åldern 35-44 år. Detta sker många gånger på grund av den livsstil vi väljer att leva i och med. Och så även för mig... Vilket jag skrev boken HJÄRNVILJA en fajt mot STROKEDJÄVULEN om år 2014, den som under senare delen av år 2024 planeras att ges ut som ljudbok.

Over and out

/ Stefan

SVT:s GOMORRON  intervjun

se Den här

Lördag 4 november 2023

Så fantastiskt inspirerande dagen startar...

Det är lördag morgon och jag förbereder mig inför ett nytt skrivpass i "lyan"

Som alltid varje morgon kollar jag igenom mina sociala plattformar, och får till mig denna upplevelse som postats av  Suzzie Ericsson.  För mig ÄR det väldigt stort att när en lyssnare/läsare först tänker NEJ inte det här och därefter tar ett omtag och kör på. Och fastnar helt såsom Suzzie nu gjort. Det här om något ger mig både styrka och inspiration till att skriva än mer fängslande, om det nu går?!

Och, JA hela serien är byggd på verkliga händelser, samtliga karaktärer bygger på verkliga personer, där 98 % av dem känner jag mycket väl till vilka de är. Och jag kan tillägga att dem ÄR verkligen lika skrämmande i verkligheten , om inte än mer!!  

Det här som Suzzie skriver suger jag i mig fullt ut.

Har nyligen läst min första Di-Omnia -
Längs vägen dör vänskapen
Älskar platserna i Nacka/Värmdö med omnejd då jag är delvis är uppvuxen där.
Men Den börjar så Oerhört obehagligt så jag tänkte faktiskt på riktigt, Inte fortsätta!!
Utan tänkte byta för den är så Vidrig redan i första kapitlet. Men efter ett tag tänkte jag att jag ger den en chans till, och jag LOVAR att jag behövde Inte ångra det beslutet.
En av de bästa böcker jag läst. Dessutom ska dessa vara verklighetsbaserade.
Så nu är iaf jag "fast"


Over and out

/ Stefan

Fredag 3 november 2023

19.981 ord tillagt idag!

Idag lade jag till tio nya kapitel till huvuddokumentet för råmanuset till VINDICTA, 19.981 ORD blev det denna gång och jag är supernöjd efter min egna "grovredigering" så fick jag vid två tillfällen "STÅPÄLS" som satt i ett tag. Och det är absolut inte ofta som jag fått/får det av mitt egna skrivande, nöjd kan jag vara och har varit tidigare, men det här var något helt extra!

Så nu fick jag allt lite feeling så det är bara att köra på mot deadline som är satt till den 15 december 2023 då råmanuset om 108.000 ord ska gå iväg till min redaktör för en första redigeringsrunda av två. Ska bli riktigt spännande och se vad redaktören tycker.  1 juni 2024 så släpps VINDICTA (hämnden) ut och kommer då att finnas på samtliga plattformar där ljud- och E-böcker finns.


Bjuder här på en lite aptitretare från Nacka Kyrka då som Carl-Magnus dyker oväntat upp och överraskar sina gamla lagkamrater på Sergios begravning.
då Efterlyst tog upp fallet, kom GW med en hypotes om att med ett så kraftigt övervåld som påvisats av utredningen, ska det hela ses som att det ligger ett personligt motiv bakom utgången. Att mördaren troligast finns i offrets närhet av bekanta.” Och hur skulle nu den motivbilden då se ut? Mr. Besserwisser” Carl-Magnus röst komandes bakifrån får hans tidigare lagkamrater och så även Jerker att stelna till, och därefter i deras egen osäkerhet får han dem alla till att vända sig om för att möta upp honom ansikte mot ansikte. När han så har lyckats med att helt osedd smyga sig upp bakom dem efter det att han själv använt sig av den mer anonymare ingången till kyrkogården..


Over and out

/ Stefan

Torsdag 2november 2023

Händelser

Tidsaxel som hjälpmedel i mitt skrivande


För att jag på bästa sätt själv ska kunna hänga med i händelserna längs med vägen i samtliga sju böcker använder jag mig av hjälpmedlet OneNote som alltid finns med mig vart jag än befinner mig kan jag kolla upp respektives boks händelser i den tidsaxel som där finns upplagd. Men så också mycket annat som jag måste ha koll på, som att återvända till en händelse, en karaktär, en specifikt vapen, bil, bostad etc. Samt förundersökningar från den verklighet som hela storyn bygger på. Det skulle vara en fullständig omöjlig uppgift för mig att hålla allt detta i mitt huvud. Så jag är grymt nöjd över att verktyget OneNote funkar så bra för mig, ett tips till dig som verkligen vill ha full koll, så även på det privata livet.

Over and out

/ Stefan

Måndag 31 oktober 2023

baksidestext

Idag skickade jag iväg Korr-1 till förlaget, baksidestexten till VINDICTA som jag jobbat med under helgen och det blev 124 ord eller rättare sagt blev det 125 ord, eftersom jag lade till ordet hämnden. Kände mig faktiskt riktigt nöjd med denna text som blir den som ska locka läsare och lyssnare till att ta sig an fjärde delen i  min true crime-serie LÄNGS VÄGEN DÖR VÄNSKAPEN.   Den som släpps den 1 juni 2024 på samtliga plattformar där ljudböcker och e-böcker finns.