Handling

Serien är baserad på verkliga händelser, som till stora delar utspelar sig i Nacka och Stockholm. Huvudkaraktärerna är de tre barndomsvännerna Carl-Magnus, Jonathan och Sergio, som alla är födda under andra halvan av 1980-talet. I första delen möter vi vännerna som barn i tioårsåldern.

Barn som växer upp i familjer där förutsättningarna är olika och som tydligt visar sig i deras personligheter vartefter åren går. Hur vänskapen först förenar dem och växer sig allt starkare, men också brutalt slits isär längs med vägen. Barndomens onda skuggor blir den väg som på liv och död leder dem rakt in i kärnan av Stockholms undre värld. Med deras egen tolkning av Mose lag;

där ett liv, är ett liv, för ett liv...

Karaktärerna

CARL - MAGNUS

Mörner

JONATHAN

Skoglund/Moore

SERGIO

Roncelli

Samtliga planerade sju delar har titlar på latinska, som avspeglar storyns tema del för del. Den som sträcker sig i den verkliga tiden under åren 1996 till 2020.

Under tre års tid har jag nu år 2023 dagligen umgåtts med de tre huvudkaraktärerna och deras familjer, jag har verkligen älskat varje dag, timme, minut och sekund under dessa år av mitt liv i skrivarlyan. Storyn är både gripande och stundtals motbjudande och verkligen fängslande, även för mig som författare har jag fastnat i storyn då jag läst mitt eget skrivna manus. Aldrig har det varit tråkigt eller jobbigt. Ca 94 % av det jag berättar är det som hänt i verkligheten i Stockholms undre värld... i tiden på 1990-talet och en bit in på 2000-talet...

Med närmare 20 ouppklarade mord, och några fåtalet uppklarade i Stockholms undre värld, där många av dessa är mördaren/mördarna aldrig dömda... Det finns en hel del yrkesmördare på fri fot och det gör mitt skrivande lite mer spännande, men också skrämmande. Men framför allt fängslande!

- När jag plitade dit det sista ordet i första delen, i det sista kapitlet, på den sista sidan kände jag mig plötsligt lämnad ensam och övergiven. Men insåg ganska snabbt att jag har minst sex år till att umgås med vännerna, sex hela år!! Det är en lång och glädjefylld tid som väntar på mig. Började efter två månader med att skriva på andra delen.

- Då jag i maj månad år 2022 skickade iväg godkännandet av det färdiga manuset till andra delen på eftermiddagen, började jag samma kväll att skriva på tredje delen.

- Och när jag hösten 2022 är inom några dagar färdig med råmanuset till den tredje delen som har titeln PRODITUM; som betyder Svek/Sveket. Ett manus som går iväg till redaktören i början av december, känner jag mig redo att börja skriva på del fyra.

Hela serien har fått latinska titlar och böckerna ges endast ut i digitala format som Ljudbok och E-bok. 

Sista ordet som avslutar Suicidium är ordet lång.. och ordet som avslutar Themis är liv.. Så vad blir sista ordet som avslutar Proditum? Ja, än så länge vet bara jag svaret på den frågan. Den 1 juni 2023 vet också du svaret..

//Stefan//

Utgivningsplan

SUICIDIUM LJUDBOKjpg
SUICIDIUM #1
Släpptes åttonde juni 2021
Themis_omslag_ljudbok_300dpijpg

THEMIS #2
Släpptes första juni 2022

20220622_170726jpg

PRODITUM #3
Del 3 release första juni 2023

4jpg

VINDICTA #4
Del 4 release första juni 2024

5jpg

FACULTAS #5
Del 5 release första juni 2025

DEL 6jpg
DEL 7jpg
Del 6 & 7 release första juni åren 2026 och 2027
har ej fått sina titlar ännu.i

NACKA

utspelar sig handlingen