KATTSTRYPAREN Rum 419

UTGIVEN 2020

KATTSTRYPAREN Rum 419

I rum 419 på Stadshotellet i Västerås hittas Lasse Wiggeby naken på sängen med ett buntband i plast hårt åtdraget runt halsen. En kudde är placerad över hans förvridna, blågrå ansikte. Polisiärt tyder allt på ett rånmord, men omständigheterna är märkliga och motiven många.

Efter etthundratre dagar grips Helen Aaberg-Wiggeby för mordet och förs, med handfängsel och dold under en grön tröja, in bakvägen till sal 6 i Västmanlands tingsrätt för att häktas.

Inne i salen spänner hon sina svarta, iskalla ögon i åhörarna och hånler. Hennes självsäkerhet är slående, hon vet något som ingen annan i rummet känner till.

Författaren sitter i samma sal. Ögonen och hånleendet får honom att i samma stund bestämma sig för att ta reda på allt. Vad är det som gör den misstänkta mördaren så självsäker?


Hösten 2013 börjar författaren

STEFAN DI-OMNIA gräva grundligt i släkten Aabergs förflutna. Han möts av ett dödligt, fruktat mörker. En släkt fylld av bristande empati och moral och avsaknad av tjuvheder. Ett minderårigt barn som redan som tolvåring är ett charmigt, manipulativt, hänsynslöst monster.

Bilden som växer fram visar sig vara mer skrämmande än han någonsin kan föreställa sig. Den skoningslösa brutaliteten förgrenar sig generation efter generation i släktträdet Aaberg.

Trettio år av bottenlös ondska rullas upp. Skräckslagna personer berättar, de som drabbats av hennes ondska. En helvetisk ondska som bekräftas i juni 2015 då hennes egen tolvåriga dotter, som vet att det finns ett ännu större och mer fruktat mörker, yppar åtta ord som får hjärtan att frysa till is.

True crime

där ingenting är oäkta

("kattstrypare" är benämningen på buntband i plast)

Lyssna när Stefan Sauk läser ett stycke ur boken

Finns utgiven i format som kan passa för alla.

Inbunden, storpocket, e-bok och ljudbok.

Ljudbok
E-bok
Inbunden
Storpocket

Utgiven på

KADABRA Förlag

Att ladda ned hos


Storytel

BookBeat

Nextory

BOKUS Play

Adlibris

BOKUS

Bibliotek

Utgiven på

KADABRA Förlag

Att ladda ned hos


Storytel

BookBeat

Nextory

Adlibris

BOKUS

Bibliotek

Utgiven på

EAST Förlag
finns där böcker i pappersformat säljs.

Utgiven på

EAST Förlag
finns där böcker i pappersformat säljs